Рясне-Руська сільська рада єдина не передала містобудівної та землевпорядної документації, — департамент міської агломерації

Відомо, що наразі всі сільради співпрацюють з ліквідаційними комісіями та виконують їхні доручення — надають для опрацювання містобудівні та землевпорядні документи, а надання цієї документації є власним рішенням ліквідаційної комісії. У департаменті агломерації зазначають, що робота налагоджена, всі розуміють, як організований документообіг, і знають, де зберігаються всі рішення. А у деяких сільрадах допомагають навіть керівники, хоча термін їхніх повноважень уже закінчився.

«Натомість у Рясне-Руській — суцільне підпілля. Ніхто нічого не знає. Працівники, які мали б знати, аргументують, що їх ніколи не залучали до містобудівної та землевпорядної роботи. Юрист сільради не в темі, землеупорядника взагалі не було. Голова сільради і секретар на словах буцімто й раді допомагати. Секретар навіть був на засіданні ліквідаційної комісії, заперечень не мав. Та наразі ці, тепер уже колишні, посадовці не поспішають здати справи, як би пасувало», — зазначила в. о. керівника департаменту міської агломерації Наталія Алєксєєва.

Відомо, що всі важливі документи до 2019 року відправили в архів. Відтак, департамент міської агломерації отримує лише інформацію щодо фінансово-бухгалтерської діяльності і жодної містобудівної та землевпорядної.
«Отака вона — турбота про власних мешканців, — прокоментувала справу в. о. керівника департаменту міської агломерації Наталія Алєксєєва. —

Нам важливо насамперед навести лад, прийняти всі справи, щоби люди в приєднаних громадах отримували якісні адміністративні послуги на такому ж високому рівні, як і у Львові. Допоки ж не передали усі документи, мешканці приєднаних населених пунктів не можуть, до прикладу, отримати довідку чи поштову адресу, і це, звісно, створює незручності для людей».

У департаменті міської агломерації наголосили, що з наступного тижня беруться за інвентаризацію документів власноруч. Водночас фахівці про усі виявлені порушення повідомлятимуть правоохоронців.

ЛМР

Comments

comments